1 Mayıs 2016 Pazar

OYUNDER, OYUN GELİŞTİRİCİLERİNİ DESTEKLİYOR

Oyunder Ekibi
Kar amacı gütmeyen birlik

Oyunder, Türkiye’deki oyun şirketlerini daha iyi tanıtmak ve birlik olmak amacıyla kuruldu ve oyun endüstrisinin sesi oldu. Uzunca süre prodüksiyon işinde çalışan Tansu Kendirli, kendi oyun şirketini kurabileceğini düşünerek projelere başlamış ve Oyunder’i kurmuş. Kurduktan sonra daha da eğlenceli ve değerli bir hal aldığını söyleyen Kendirli, Oyunder’i şöyle tanımlıyor: ''Oyunder, Türkiye’nin oyun endüstrisini temsil eden ve kar amacı gütmeyen dernek statüsünde bir birlik. Üyeleri arasında bağımsız oyun geliştiricileri, yapım ve yayıncıları, tasarımcılar, grafik sanatları uzmanları, animasyon uzmanları, müzisyenler, ses teknisyenleri, alt yükleniciler, sektöre hizmet sağlayan mali uzmanlar, hukukçular, amatör ve profesyonel sektör temsilcileri, teknoloji işletmeleri, öğrenciler ve akademisyenler bulunuyor.''


''Türkiye'yi oyunun en iyi yapıldığı ülkelerden biri yapmak istiyoruz'' 

Tansu Kendirli, Oyunder'in geleceğine yönelik hedefleri için Türkiye'yi oyunun en iyi geliştirildiği sayılı ve başarılı sektörlerden biri haline getirmek istediklerini söylüyor. Oyunder'in vizyonu hakkında şunları dile getiriyor: ''60 sene içerisinde Türkiye’yi oyun ve etkileşimli medya üretimi yapmak için dünyadaki en ideal yerlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla oyun geliştiricilerinin hak ve çıkarları için mücadele ediyoruz.'' Kendirli, Oyunder kapsamındaki firmaları Gamescom gibi çok önemli yerlere götürdüklerini söylüyor. Oyunder'in düzenlediği etkinliklerin neredeyse hepsinin ücretsiz olduğunu söylüyor ve giderek bu eventlerin güzelleştiğini ifade ediyor.

Women in Games kadın girişimcileri buluşturuyor

Oyunder'in Woman in Games afişi
Türkiye' nin ilk Oyun Yapımcıları ve Geliştiricileri Derneği Oyunder, bünyesinde Women in Games oluşumuyla birlikte Türkiye’nin başarılı oyun şirketlerinin kadın profesyonellerini ve bu sektörde yer almayı hedefleyen kadın girişimcileri biraraya getiriyor. Women in Games, Kadınların Oyun sektöründe izleyici olarak değil yenilikçi ve yaratıcı fikirleriyle yer almasını hedefliyor.

Kimler katılmalı; Oyun Sektörünü tanımak isteyen kadın girişimciler kadın/erkek bu sektöre ilişkin daha fazla fikir sahibi olmayı hedefleyenler, oyun sektöründe kariyer yapmayı hedefleri arasına almış olan kadınlar, oyun sektörünü kadın profesyonellerin perspektifinden tanımak isteyenler, ekiplerinde kadınların farklı bakış açısına yer vermek isteyen yöneticiler ve dijital sanatı merak eden öğrenciler woman in games'in bir parçası olabilir.

Women in Games Türkiye kurucusu Simay Dinç şöyle açıklıyor: ''İstanbul'un yapımcısı olarak oyun sektörüne giriş yaptığımdan bu yana Türkiye'de az kadının oyun sektöründe kariyer yapmayı hedeflediğini gözlemledim. Teknoloji ve Yeni Medya'nın bir formu sayılan oyun yapımında kadının inovatif çalışmalarının bu sektöre katma değer yaratacağına çok inanıyorum. Bu nedenle Türkiye'nin ilk Oyun Yapımcıları ve Geliştiricileri Derneği Oyunder'in bünyesinde Women in Games'i kuruluşuna öncülük yapmaktan olmaktan dolayı çok gururluyuz ve heyecanlıyız.Bu heyecanı oyun sektöründe aktif rol almak isteyen yenilikçi yaratıcı kadınlarla paylaşabilmek için üniversitelerde Türkiye'de pek çok üniversiteyi dolaşıyor, öğrencilerle hem kendi deneyimlerini hem de ilham olacak diğer girişimcilerin hikayelerini paylaşıyorum.''
 Tansu Kendirli ve Simay Dinç GameX Dijital Oyun Fuar'ında
Fotoğraf Haber: Arzuhan Vila

Fotoğraflar: Tansu Kendirli'nin Arşivi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder